Obaveštenja i takmičenja

Obaveštenje Stonoteniskog saveza Srbije o takmičenjima

Članovima STSS,

Kao što ste upoznati u prethodnim informacijama, granskim savezima su dostavljene preporuke i instrukcije za nastavak trenažnog procesa. Ovo znači da stonoteniski klubovi mogu da organizuju treninge, uz pridržavanje propisanih mera.

Republički krizni štab i Ministarstvo omladine i sporta nisu doneli odluku, ili preporuke, o održavanju sportskih takamičenja, a dobili smo i usmenu informaciju da održavanje takmičenja u ovom trenutku nije dozvoljeno, te stoga STSS ne može da donese adekvatne odluke, osim eventualno odluku o definitivnom prekidu takmičarske sezone 2019/2020.

S obzirom na to da je na top turnirima i ekipnim prvenstvima moguće prisustvo više od 50 osoba, što trenutno nije dozvoljeno,  IO STSS može doneti odluku da se top turniri, ekipna prvenstva i prvenstvo STSCS ne igraju u ovoj sezoni, to jest da se definitivno otkažu.

S obzirom na to da nam je cilj i prioritet da se takmičenja održe (bar ligaška takmičenja), STSS će sačekati  definitivne odluke nadležnih organa o takmičenjima, tako da će odluka o takmičenjima i kalendaru biti doneta tek nakon konačne odluke nadležnih organa RS.

Ukoliko održavanje takmičenja bude dozvoljeno, okvirni termin za nastavak liga je 10. jun. Kalendar takmičenja će biti objavljen na ovoj strani.

Visits: 172
Total: 82807
Total Page Visits: 151 - Today Page Visits: 2