Dokumenta Obaveštenja i takmičenja

Poziv svim klubovima za dostavu mišljenja o nastavku prvenstva

Poštovani članovi STSCS,

Na sastanku Izvršnog odbora STSS, od 21.05.2020. g., doneta je odluka o nastavku takmičenja u Super, Prvoj i Drugoj ligi Srbije, uz uslov da nadležni organi Republike Srbije daju dozvolu za organizaciju takmičenja.

Na istom sastanku je doneta odluka o otkazivanju predviđenih turnira i kalendar takmičenja za jun 2020.

Budući da veliki broj klubova, članova Stonoteniskog saveza centralne Srbije, a na osnovu kontakata i razgovora koje su obavili sa članovima Predsedništva i članovima UO STSCS smatra da nastavak prvenstava u našem regionu nije dobro rešenje u ovom trenutku, a tiče se Druge lige koju vodi STSCS, Predsedništvo STSCS u duhu demokratije i specifičnosti koje karakterišu teritorijalni uslovi našeg saveza POZIVA sve klubove članove STSCS da u najkraćem roku, putem elektronske pošte dostave svoje mišljenje o nastavku prvenstava u našem regionu.

Važno je napomenuti, a pri tom ne želeći da na bilo koji način utičemo na vaše izjašnjenje po ovom pitanju, da niko nema dilemu oko dobrih namera rukovodstva našeg granskog saveza, ali mislimo da pri donošenju ove odluke nisu uzeti u obzir sve činjenice koje se tiču stanja u STSCS:

–      Najveći broj klubova je potpuno van trenažnog procesa,

–      uglavnom se kao sale za tening i organizaciju utakmica koriste školske ustanove (koje su zatvorene zbog pandemije),

–      na teritoriji našeg saveza još uvek postoje „džepovi“ zaraze i to iz mesta iz kojih nam dolaze klubovi koji uzimaju učešća u takmičenju.

Na osnovu vaših mišljenja, a molimo vas da u toku vikenda prosledite iste na zvanični mejl saveza, STSCS će zakazati hitnu sednicu UO, usaglasiti stavove i ukoliko bude potrebno obratiti se STSS sa predlogom nastavka ili završetka sezone na osnovu trenutnih stanja na tabelama liga.

S poštovanjem

Predsedništvo STSCS

Visits: 232
Total: 82829
Total Page Visits: 210 - Today Page Visits: 2